Először is megnyugtatok mindenkit, hogy a blogom a nyárra sem alakul át kajabloggá, de a most következő receptet a Nutella iránti múlhatatlan vonzalmam miatt muszáj publikálnom. Viszont..sütemény ide, vagy oda, továbbra is azt gondolom, hogy ehhez a kulináris mesterműhöz nem kell más, csupán egy kiskanál.
Nutella torta
(by Annie Morris)
Hozzávalók:
2 és 3/4 csésze önkelesztő liszt (vagy sima liszt, 250 grammonként 1 teáskanál sütőporral bekeverve)
1 csésze vaj (nem egyenesen a hűtőből, hagyjuk kinn puhulni egy órát)
2 csésze porcukor
4 tojás (közepes méretű)
1 csésze Nutella
1 csésze tej
Elkészítés:
1. Alaposan keverd össze a vajat a cukorral.
2. Add hozzá a tojásokat, majd a Nutellát.
3. Fokozatosan keverd a masszához a száraz összetevőket, utolsóként pedig a tejet.
4. Terítsd szét egy nagyjából 20x30 centiméteres, kizsírozott tepsiben és tedd a sütő középső polcára.
5. 160 fokon 45-50 percig kell sütni. A torta akkor van kész, ha a beleszúrt villa tiszta marad.
Jó étvágyat!